(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Mrkvová omáčka s vepřovým masem-DĚKUJI JITULUNCE

Potřebné ingredience
SUROVINY
500g vepřového plecka, 1 větší cibule, 6 menších mrkví, 1-2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr (nemusí být), 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 Karpatský bujón nebo Masox, olej, pepř (nepoužívám), sůl
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Další skvělý recept bez práce - z trouby.
Do pekáče dáme na kostičky pokrájenou cibuli a maso (trouba na 250°C). Zlehka osmahneme a jak nám to začne zlátnout, tak na pár minutek přikryjeme pokličkou a dusíme, aby cibulka změkla a rozpadala se (nutno hlídat, aby se to nepřipálilo!). Pak maso zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vody (asi 0,5l) a rozdrobíme bujón nebo masox. Přidáme bobkový list, nové koření a nahrubo nastrouhanou mrkev. Podlijeme vodou (asi 1,5l nebo dle potřeby...podle toho, kolik budete chtít mít omáčky) a troubu stáhneme na 180°C, pekáč přikryjeme pokličkou a takto za občasného míchání a dolévání vody necháme zapékat, dokud není maso krásně měkké. Nakonec omáčku zahustíme jíškou Knorr nebo opět hladkou moukou, dochutíme solí, pepřem a maggim, můžeme i trochou Harmonie chuti. Podáváme s rýží, ale určo to jde i s houskovým knedlíkem nebo uvařeným bramborem.
Je to zase něco jiného a taaak výborného, že musíte vyzkoušet!!!
Další skvělý recept bez práce - z trouby.
Do pekáče dáme na kostičky pokrájenou cibuli a maso (trouba na 250°C). Zlehka osmahneme a jak nám to začne zlátnout, tak na pár minutek přikryjeme pokličkou a dusíme, aby cibulka změkla a rozpadala se (nutno hlídat, aby se to nepřipálilo!). Pak maso zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vody (asi 0,5l) a rozdrobíme bujón nebo masox. Přidáme bobkový list, nové koření a nahrubo nastrouhanou mrkev. Podlijeme vodou (asi 1,5l nebo dle potřeby...podle toho, kolik budete chtít mít omáčky) a troubu stáhneme na 180°C, pekáč přikryjeme pokličkou a takto za občasného míchání a dolévání vody necháme zapékat, dokud není maso krásně měkké. Nakonec omáčku zahustíme jíškou Knorr nebo opět hladkou moukou, dochutíme solí, pepřem a maggim, můžeme i trochou Harmonie chuti. Podáváme s rýží, ale určo to jde i s houskovým knedlíkem nebo uvařeným bramborem.
Je to zase něco jiného a taaak výborného, že musíte vyzkoušet!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Luciasek23
(upraveno)
7. 7. 2010, 10:18
Dobrý den právě jsem dodělala,ochutnala a je to opravdu moc dobrý,jen jsem teda dělala na sporáku,ale i tak je je to skvělý,děkuju za receptík a určitě budu dělat dál




nahlásit

Vanny1
(upraveno)
21. 10. 2009, 13:36
Výrobné
zrovna sem dojedla. jen sem to nedělala v troubě, ale klasicky v hrnci na sporáku. ale chutově fakt super. díky






nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
21. 10. 2009, 20:15
@Vanny1
DEKUJIIIIIIIIIII







nahlásit

channah
(upraveno)
12. 10. 2009, 16:53
Tak s tím bych doma nepochodila





nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
12. 10. 2009, 16:55
@channah
CHYBA HANKO,JE TO UŽASNÉ!!!HLEVNE PRO DĚTI







nahlásit

channah
(upraveno)
12. 10. 2009, 17:00
@hvezdamodra
mě by to šmakovalo, ale mužskej by raděj pošel hlady


nahlásit

hvezdamodra
(upraveno)
12. 10. 2009, 17:12
@channah
NEBOJTE MUJ MANŽEL TO ZDLABL JAKO PRD.A TAKY NENÍ MRKVIČKOVEJ,ALE MASO JE MASO A TO TAM JE!!!








nahlásit